Stichting Shelter Medicine

Artikel: Dierenopvang in Nederland tijdens de Covid-19 pandemie

De gevolgen op de opvang in dierenasielen onderzocht

Drs. Sonja de Voer-de Haas hanteert een hond op een speciaal aangepaste trimtafel (met doorzichtig spatscherm) in Diergezondheidscentrum De Limes.

Op 11 maart 2020 verklaarde de WHO de wereldwijde Covid-19 uitbraak tot een pandemie. Nederland ging in maart 2020 in intelligente lockdown. Voor de dierenopvangcentra (dierenasielen) in Nederland en begeleidende asieldierenartsen veranderde er veel. Dit artikel beschrijft de gevolgen van de eerste vier maanden van de Covid-19 pandemie op de opvang van gezelschapsdieren in dierenopvangcentra.

De Stichting Shelter Medicine (SSM) heeft in juni 2020 naar ruim 60 Nederlandse asieldierenartsen een enquête gestuurd met vragen over het effect van deze pandemie op de opvang en dagelijkse bedrijfsvoering in dierenopvangcentra die gezelschapsdieren opvangen. Het artikel is gebaseerd op de reacties van achttien collega’s die deze enquête ingevuld hebben en op de toelichtende reacties van elf deelnemers aan het digitale intercollegiaal overleg dierenartsen (IOD-digitaal) met hetzelfde onderwerp, in juni 2020.

Klik hier voor het volledige artikel